Team

Yoyo Mong

【襟吹搞手Yoyo】”方法總比困難多!”

從晚吹到襟吹,搞手Yoyo 有咩想同大定分享呢?

“冇錯,當時冇平台去表達voice?
Yoyo: 咁不如我地自己搞一個!

冇錯,香港好多問題同挑戰,有時真係好無力,例如好多人都大壓力,有情緒問題。

Yoyo: 係嫁,與其埋怨,不如落手一齊做啲野去回應去改變,做得幾多得幾多!

就係咁,我地搞手由2018年四月用最低成本的方式起咗個壇,用公共空間,就著唔同 topic係晚上吹吹水。

本身的概念係希望有張空凳,比想放低心事的人坐低,一齊傾。

諗諗下,不如準啲多啲人呀,開始網上宣傳

咦,又得喎,真係有人有興趣喎!
反應唔錯喎,場場都爆左!
慢慢建立左我地襟吹既社群。

Er… 唔通下下真係坐地下?又多蚊,又硬。
好,要搞,就一齊搞大佢!
希望可以有更多同路人一齊去推動創意同關心嘅社會議題。

就這樣,甘襟吹(ComeChui)正式由項目升級成為社團,未來,期待有更多合作夥伴一同前行,期待你的參與!“

Yoyo Lokyiu Mong是一位有想法、執行力高,有火的年青人。她熱愛社會創新,希望能作一個connector 連接更多人一同發揮自身影響力,發光發熱,連結社區。

Yoyo 曾經眾籌出書眾籌書籍《我們還有夢想2》,也曾經在公共空間舉辦一個係《你寫封信給自己 我寫一封信給你》的地攤活動,透過寫信給自己去連結內心及社區,也舉辦了創意上環導賞團,讓參加者發揮對香港社區的想像,一同了解你我,香港人的歷史。

Yoyo 相信創意就係在有限創造無限可能實踐自己想做的事。冇就創造到有啦!

Everyone is a creator!

Know More about Yoyo: http://yoyoimedia.com

 

立刻跟你的朋友分享!

發表迴響

你的電子郵件位址並不會被公開。 必要欄位標記為 *